Visoka poslovna škola PAR nastavlja tradiciju te i ove godine organizira PAR Poduzetnički kamp koji će se održati od 27-30.8.2018 godine, na Visokoj poslovnoj škola PAR, u centru Rijeke sa završnom manifestacijom na Trsatskoj gradini 30.kolovoza 2018. godine.

 

Ove godine PAR je uveo malo iznenađenje te kamp spojio s Senzations summer school, te su time spojili business i IoT. Službeni jezik programa je engleski.

 

PPK ( PAR Poduzetnički kamp ) organizira se već šestu godinu za redom, u suradnji s Gradom Rijekom, a kao odgovor na potrebe za što većim jačanjem poduzetničke misli, znanja, vještina i razvoja ideja. Kamp je svojevrsni nastavak PAR Foruma za mlade  pod temom “How Young Entrepreneurs Learn” na kojem su 2013. godine gostovali gosp. Richard M. Brandt", direktor Iacocca Instituta iz USA-a i gosp. Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnika i vlasnik Atlantic grupacije.

 

Cilj programa PAR poduzetničkog kampa je rješavanje potreba poduzeća i partnerskih institucija po konceptu case study-a. Program je usmjeren na razvoj poslovnog modela, poboljšanje prezentacijskih vještina, komunikacija sa investitorima, prodajnim vještinama i u konačnici osobnom razvoj, a sve to ove godine s naglaskom na Društveno odgovorno poslovanje.

 

Krovna metodologija i ovogodišnjeg kampa je 'Design thinking', metoda kojom će polaznici na kreativni način doći do ideje. Ovu metodu u svojem poslovanju koriste svjetski poznate organizacije poput Lego-a, Apple-a, IBM, Phillips i mnoge druge. Želimo li razviti nove proizvode i usluge, potaknuti neku ideju prema njenom ostvarenju, osnovati nove poslovne modele, promijeniti dosadašnje strukture poslovanja ili samo poboljšati inovacijsku kulturu, onda su upravo znanja koja polaznici kampa mogu dobiti kroz metode design thinking-a najbolji alat da ostvare zadane ciljeve.

 

S obzirom na turbulentnost tržišta, iznimno je bitno pružiti potporu onima koji se žele aktivno uključiti u poslovni svijet. Iz tog razloga, program PAR kampa omogućava da priprema projektne ideje bude što bezbolnijom i kvalitetnijom, ali i pruža pomoć timovima da postave uspješne temelje za daljnji razvoj projekata kroz povezivanje sa pravnim subjektima na tržištu rada.

 

Sudionicima će se pružiti uvod u design thinking metodologiju, te primjenu iste u praksi. Također ove godine sudionici imaju priliku naučiti osnove kvalitetnog pitch-a, te nešto više o ulozi IoT-a u svijetu, te kako ga implementirati u vlastite ideje. Kroz nekoliko dana programa PAR kampa, timovi će pokušati na najbolji mogući način riješiti postojeći problem, a u finalu prezentiraju pred stručnim žirijem na Trsatskoj gradini 30. kolovoza 2017.godine. Najbolji timovi bit će nagrađeni vrijednim nagradama, a jedan od njih ponijeti će sa sobom laskavu titulu najboljeg rješenja.

 

Sve informacije o kampu potražite na službenoj stranici kamp.par.hr.