Pozivamo sveučilišne startupe da se prijave na nacionalno natjecanje „University Startup World Cup 2018 - USWC 2018“ koje će se održati 16. srpnja 2018. godine s početkom u 14:00 sati u Rijeci. Organizator ovog nacionalnog natjecanja je Lean Startup Hrvatska u suradnji sa Startup Inkubatorom - Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke.

Pobjednik nacionalnog natjecanja plasira se u finale USWC 2018 koje će se održati 08. – 12. listopada 2018. u Kopenhagenu.

 

Natjecanje

University Startup World Cup je vodeći sveučilišni startup program i svjetsko studentsko startup natjecanje u sklopu kojeg se u Kopenhagenu okupljaju najperspektivniji mladi talenti sa sveučilišta, profesionalci iz poduzeća kao i poduzetnici. Cilj natjecanja je stvaranje mreže internacionalnih studenata u kojoj se oni mogu inspirirati, usporediti svoje ideje s drugima i pretočiti akademsko znanje u održiv visoko-rastući posao.

Video s prošlogodišnjeg natjecanja pogledajte ovdje.

 

 

Finale USWC 2018.

Top timovi iz cijelog svijeta se okupljaju u Kopenhagenu na tjedan dana. Tamo će razvijati i prezentirati svoje ideje, istražiti skandinavsku startup scenu, susresti se sa investitorima i na kraju, boriti se kako bi dobili titulu najboljeg sveučilišnog startupa na svijetu i vrijedne nagrade. 

Pobjednika USWC 2018 očekuje prva nagrada od $25.000 dok pobjednike pojedinih kategorija nagrada od $5.000 .

Više informacija o finalu natjecanja se nalazi na web stranici USWC 2018.

 

Prijava

Ako vas je ova najava zainteresirala, prijavite se na natjecanje preko forme za prijavu.

Kategorije u kojima se možete natjecati: Zdravlje, Logistika sljedeće generacije, Inovacije usluga, Proizvodi i dizajn, Fintech, AI, ICT i Greentech.

Pod sveučilišnim startupom se smatra startup kojeg vodi (ili je među osnivačima) osoba koja studira na nekom od hrvatskih sveučilišta ili je zaposlena na sveučilištu (doktorandi). Dovoljno je da samo jedna osoba iz tima zadovoljava ovaj kriterij.

 

 

Prošlogodišnji hrvatski predstavnik u finalu University Startup World Cup 2017

Prošle godine u natjecanju je sudjelovao i hrvatski tim Braille Riddles iz Rijeke. 

Tim Braille Riddles osvojio je nagradu „Hightech Changemaker Award“. Više o njihovom iskustvu pročitajte u njihovom kratkom izvještaju s natjecanja.

Photo: Brailles Riddles

 

Organizator nacionalnog natjecanja

Lean Startup Hrvatska osnovana je sa željom da pomogne svim zainteresiranim osobama da budu uspješniji poduzetnici i inovatori te da stvore proizvode i usluge koje će kupci željeti. Kroz svoje djelovanje želimo ostaviti trag u razvoju inovativnosti, poduzetništva i poduzetničkog znanja u Hrvatskoj te doprinijeti stvaranju zdrave ekonomije, temeljene na znanju i inovativnosti.

Misija LSH je stvarati kulturu održivog poduzetništva i uspješnih kompanija kroz strukturiran pristup razvoju poduzetničkih ideja i startupa, korištenjem i dijeljenjem znanja, kontakata i iskustva.

Od 2013. godine, kao neformalna grupa, LSH radi na stvaranju kulture održivih poslovnih projekata kroz organizaciju više od 30 predavanja, meetupa, radionica i natjecanja na kojima su sudjelovale neke od najpoznatijih ličnosti startup ekosustava, a od 2017. godini LSG je službeni nacionalni partner University Startup World Cup natjecanja.

Njihov rad može se pratiti kroz Facebook stranicu udruge i uključenje u Meetup.com grupu.

 

Partner natjecanja

Startup Inkubator - Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke.

Startup Inkubator Rijeka je poduzetnička infrastruktura Grada Rijeke osnovana 2013. godine, a za razliku od već poznatih inkubatora, korisnici ovog programa ne moraju biti gospodarski subjekti.

Osnovni cilj Startup inkubatora je stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.

Njihovi korisnici su mladi ljudi i njihovi timovi koji imaju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna te studenti iz različitih znanstvenih i drugih područja. Stručna pomoć pri realizaciji vlastite ideje osigurana je od strane mentora koji su stručnjaci iz gospodarskih subjekata ili sveučilišne zajednice.

Dodatni benefit za finaliste USWC 2018 je prilika da svoje startupe predstave na High Tech Summitu, jednom od vodećih High Tech sajmova u Danskoj.