Opali svoj idući selfie u Frankfurtu ili Luksemburgu! Iskoristi mogućnost za praksu koju ti nude Europska središnja banka i Europska investicijska banka.

Želiš li se upoznati s radom Europske središnje banke ili Europske investicijske banke i dobiti međunarodno iskustvo, provjeri natječaje za praksu. Ako misliš da ovo nije za tebe jer si ne možeš priuštiti rad u inozemstvu, ne brini - prakse su plaćene. Ako misliš da se ne stigneš prijaviti, ne brini - prijavnice su kratke.

Praksa u ECB

European Central Bank u Frankfurtu nudi 3 full-time prakse u području unutarnje revizije, web-a i IT-a. Uvjeti su BA degree u odgovarajućem području, EU državljanstvo i zanje engleskog jezika. Prakse traju 6 mjeseci i plaćene su 1.050 EUR/mjesec + accomodation allowance.

Rokovi za prijavu:
5.11. (Internal Audit), 12.11. (Web&Digital; IT)

Natječaji za pojedinu poziciju: https://www.ecb.europa.eu/careers/vacancies/html/vacancydetails.en.html?id=005056853E201ED8B3C4E555E222465F (Internal Audit);
https://www.ecb.europa.eu/careers/vacancies/html/vacancydetails.en.html?id=005056853E201EE8B4F5FADBBC915719 (Web&Digital);
https://www.ecb.europa.eu/careers/vacancies/html/vacancydetails.en.html?id=005056853E201EE8B3AD80F78ECFEDE1 (IT).

Praksa u EIB

European Investment Bank u sjedištu u Luksemburgu nudi prakse za studente zadnje godine ekonomije - diplomski studij - (ili nekog drugog odgovarajućeg smjera ovisno o uvjetima natječaja) ili nedavno diplomirane studente - BA ili MA - (ne duže od godinu dana). Osnovni Uvjeti su BA degree, znanje engleskog i EU državljanstvo (ili zemlje kandidati - uključujući Srbiju, Crnu Goru). Prakse su plaćene, traju 5 mjeseci i počinju 1.3.2019.

Rok za prijavu: 11.11.

Više INFO o praksama u EIB: http://www.eib.org/en/about/jobs/work-with-us/internships/index.htm?lang=en

Natječaji (preko 50 pozicija u različitim područjima kojima se EIB bavi - prijava je jedna i izaberu se 3 opcije)http://www.eib.org/en/about/jobs/job-offers.htm
npr. Economics department trainee: https://erecruitment.eib.org/psp/hr/EMPLOYEE/HRMS/c/HRS_HRAM.HRS_APP_SCHJOB.GBL?FOCUS=Applicant&Page=HRS_APP_JBPST&SiteId=1&JobOpeningId=105450&PostingSeq=1