Projekt Start-Up udruge „IT contest“ predstavlja natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva (case-ovima) kompanija iz informacijsko-telekomunikacijskih djelatnosti.

1. izdanje IT contesta pokrenuto je kao pilot projekt u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, Fakultetom informatike i projektnim partnerima Penta d.o.o., DHH d.o.o. (Plus Hosting) i Matrix informatika d.o.o.


Na otvorenju natjecanja održanom 18. listopada kompanije su predstavile poslovne slučajeve, a natjecatelji su studenti Fakulteta informatike te iste rješavaju kao praktični dio kolegija na drugoj godini diplomskog studija, uz podršku i mentorstvo profesora.


U prvom semestru ove akademske godine timovi studenata rješavaju poslovne slučajeve Pente i DHH, a u idućem semestru u kolegiju Internet stvari pozabavit će se poslovnim slučajem partnera Matrix informatika.


Timovi koji po izboru partnera ponude najuspješnije rješenje, bit će novčano nagrađeni za svoj trud.


Cilj ovog projekta je studente povezati s privredom i omogućiti im da stečeno znanje primijene na primjerima iz prakse. Osim toga, studenti se kroz komunikaciju s projektnim partnerima povezuju s potencijalnim budućim poslodavcima, što doprinosi njihovoj većoj zapošljivosti.