Nakon gostovanja Sare Bužlete na Inspire Me konferenciji u Puli, nismo mogli odoljeti a da ju ne intervjuiramo. Dojmila nas je njezina pozitivna energija i strast prema svemu čime se bavi. Pozitivna energija je upravo ono što ona s lakoćom prenosi na druge i nadamo se da ćete i vi osjetiti djelić te energije čitajući njezinu priču.

Životopis je marketinški alat kojim prodajete sebe potencijalnom poslodavcu. Njime naglašavate svoje prednosti i dajete do znanja poslodavcu da ste baš vi prava osoba za taj posao. On na temelju uvida u životopise vrši prvu selekciju zaposlenika, a slijede testiranje i intervju. Dakle, ako imate dobar životopis, na pola ste puta do zaposlenja. Kako napisati dobar životopis, saznajte u receptu koji smo pripremili.

Kada ste u potrazi za poslom, vrlo je važno koga poznajete. Preporuka poznanika može vam otvoriti vrata koja vode u budućnost kakvu si priželjkujete. Ako nemate poznanstva preko roditelja u poduzeću u kojem želite raditi, u nastavku pročitajte što možete sami učiniti da se približite pravoj osobi na pravom mjestu.

Priča o društvenim mrežama započela je devedesetih godina prošlog stoljeća. Prve društvene mreže koristile su se uglavnom za komunikaciju s drugim korisnicima. Danas su društvene mreže važan dio svakodnevice ljudi diljem svijeta. Koriste se prvenstveno za interakciju i zabavu, ali i u druge svrhe poput edukacije, marketing alata i u procesu zapošljavanja.