Edukativni izlet

25 učenika uživalo je u malom edukativnom izletu, a mnogima je to bio prvi “izlet na tržište rada”. Predstavnici kompanija prezentirali su učenicima svoje tvrtke, proizvode, IT projekte i mogućnost zapošljavanja. Također, iz svog iskustva predstavili su atraktivnost programerske karijere u Hrvatskoj.

Aplikacija za cijeli svijet

Aplikaciju Circle Diet učenicima je predstavio njezin idejni začetnik Deniz Zembo. Ovaj proslavljeni kuhar odlučio je pomoći ljudima diljem svijeta na način da im olakša zdravu i uravnoteženu prehranu. Iskustvo koje je skupljao u Londonu i drugim svjetskim prijestolnicama, te na domaćem terenu, pretočio je u aplikaciju. Aplikacija je lansirana u 2019. godini, a dostupna je na obje mobilne platforme.

Nastavak projekta Coding For Everyone

Posjetom IT kompanijama bliži se kraj projekta Coding For Everyone. Učenici su imali priliku sudjelovati u različitim aktivnostima, poput predavanja o digitalnoj karijeri i radionicama programiranja. U samoj završnici projekta slijedi okrugli stol koji će okupiti predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora, te učenike i predstavnike projekta.

O projektu

Nositelj projekta Coding For Everyone je Start-Up udruga, a partner je Gimnazija Pula. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 112.966,67 kn.